Erikoishieronnat

Vauvahieronta

Vauvahieronta on lempeä, tehokas ja kokonaisvaltainen hoito. Hieronta yeensä helpottaa yleisimpiä vauva-ajan ongelmia esim. uniongelmia, koliikkia, refuksia, vatsavaivoja, pulauttelua sekä lihaskireyksiä. Mutta hierontaan voi tuoda myös vauvan, kenellä ei ole mitään oireita, sillä hoito on vauvalle rentouttava sekä kosketus aktivoi vauvalla samat tunnealueet aivoissa, kuin aikuisella. Myönteinen kosketus rakentaa tyynnyttäviä hermotuksia aivoihin ja nämä hermoradat vaikuttavat stressinhallintaan ja turvallisuuden tunteen luomiseen positiivisesti. 

Hieronassa käytetään lempeitä hierontaotteita sekä hoidetaan vyöhyketerapiassa käytettyjä heijastepisteitä. Hoito toteutetaan vauvan viestejä kuunnellen. Hieronnan voi aloittaa, kun vauva on 2vkon ikäinen.

Hoidosta voi saada nopeankin avun olemassa oleviin oireisiin. Yleensä hoidot tehdään sarjahoitoina, jotta saataisiin paras mahdollinen hoitotulos. Keskimäärin hoitokertoja tarvitaan kolme.

Hyödyt:

* rentoutuminen

* lihasjännitysten helpotus

* verenkierto vilkastuu ja aineenvaihdunta parantuu

* hengitys syvenee

* unen laatu parantuu

* stressi vähenee

* mieliala kohenee

* kipu- ja särkytilat vähenee

Mikäli vauvalla on kuumetta, antibioottikuuri menossa, jokin tulehdustila tai iho infektio, niin silloin ei hierontaan voi tulla.

Rokotuksen jälkeen on hyvä odottaa 3-5 välipäivää ennen hierontaa.

Varaa aika hoitavaan, mutta rentouttavaan vauvahierontaan alla olevan linkin kautta.

MamaMassage


On äitiyshierontaa, raskausajan sekä synnytyksestä palautumista tukevaa hierontaa. Hieronta tukee ja helpottaa raskaana olevan naisen kehon fyysisiä muutoksia ja yleisimpiä kiputiloja sekä synnyttäneen naisen kehon palautumista ja kuntoutumista synnytyksestä. 

Turvallisia käsittelytekniikoita hyödyntäen voidaan hoitaa myös arpikudosta, turvotusta, rannekanava oireyhtymää sekä tukea vatsalihasten erkauman kuntoutumista.

Hieronta-asento valitaan äidin toiveiden mukaan. Yleensä ensimmäisen kolmanneksen aikana hieronta voidaan tehdä vielä päinmakuulla eli vatsallaan tai selinmakuulla. Toisesta kolmanneksesta eteenpäin hieronta tehdään kylkimakuulla tyynyillä tukien sekä pieniä hetkiä selinmakuulla, äidin vointia seuraillen.

Yleisimmät oireet/ ongelmat:

* alaselkäkivut

* liitoskivut

* lonkan alueen kiputilat

* niska- hartiaseuden kiputilat

* jalkaterien ja käsivarsien turvotus

* rannekanavan oireet

Raskaushieronnalle ei ole niin sanottuja vasta-aiheita, mikäli raskaus on sujunut ongelmitta, eikä aikaisemmissa raskauksissa ole ollut ongelmia. Keskustele aina lääkärisi kanssa, ennen kuin varaat ajan hierontaan, mikäli raskaudessa on jotain erityistä.

Varaa aikaa rentouttavaan, mutta samalla hoitavaan hierontaan alla olevan linkin kautta.Purentalihasten hieronta

Purentalihasten hieronnalla voidaan helpottaa pään, niska-hartiaseudun särkyä sekä helpottaa purentalihaksien kireyttä. Kireät purentalihakset voivat vaikuttaa niska-hartiaseudun ja jopa lantionpohjan kireyteen. 

Purentalihasten hieronnassa käydään läpi mm. rintalihakset, niska-hartiaseudun lihakset, kaulanlihakset sekä purentaan osallistuvat lihakset niin sisä-, että ulkopuolelta. Hoitoaika on 60min tai 90min.

Purentalihasten hierontaa suositellaan ihan kaikille, mutta varsinkin heille, joilla esiintyy:

*päänsärkyä

*niska-hartiaseudun jännittyneisyyttä

*kipua kasvojen alueella (esim. silmän takana, leuan alueella, poskissa, ohimolla)

*yöllistä narskuttelua

*leuan jäykkyyttä ja väsymistä

*hampaiden arkuutta

*huimausta

*korvaoireita yms.

Varaa aika purenlihasten hierontaan alla olevan linkin kautta.